Internationale samenwerking

Internationale samenwerking vanaf de jaren 70.

Begin van de jaren 70 ontstond een samenwerking met een Nederlands bedrijf, dat onze langwerpige komkommersorteermachine met 20 tot 28 mobiele weegschalen op de Nederlandse markt zou brengen. Onze twee types – “Econoom” (zie foto volgend hoofdstuk) en “Mammoet” – kenden een groot succes. Deze machines werden getest door het Instituut voor Tuinbouwtechniek te Wageningen (NL), welk het certificaat nr. 7207 van augustus 1972 afleverde met ‘globale beoordeling’… Wie zulk certificaat kon voorleggen, genoot het volste vertrouwen van de klanten.

Naast het ontwerpen en realiseren van deze machines, behoorden las-, draai- en freeswerken eveneens tot onze activiteiten, alsook diverse herstellings- en onderhoudswerken.

Op het einde van de 70-er jaren deden wij onze intrede in de automobielindustrie via een opdracht van Renault Vilvoorde. In die jaren verminderden ook de activiteiten voor de landbouwsector, zodat wij onze knowhow gingen toespitsen op de autosector; zonder echter andere marktsegmenten uit het oog te verliezen, waarvoor onder andere diverse manipulatoren (batterijen, brandkasten,…) werden gerealiseerd, evenals een transportpalet van 2 ton voor een deeltjesversneller in een opwerkingsfabriek in de VS, en nog vele andere projecten.

 

Lees vervolg: Oprichting Vennootschap